Lumânările de nuntă – Un accesoriu atemporal

9 ianuarie 2017 de AGEO Weddings0
lumanarile-de-nunta-cover.jpg?fit=960%2C640&ssl=1

Lumânările de nuntă au o semnificație deosebită, sunt specifice doar cultului creștin-ortodox și sunt un accesoriu a cărui prezență este obligatorie momentului religios. Sunt elemente de decor, ce țin de detaliile care asigură conturarea unui eveniment reușit, dar și elemente cu o importantă semnificație simbolică. Lumânările aprinse reprezintă lumina, care călăuzește tânărul cuplu, focul de nestins al dragostei lor, loialitatea dintre cei doi și credința ce îi însuflețește pe tot parcursul vieții. Lumânările pentru nuntă reprezintă elemente esențiale în desfășurarea ceremoniei, marchează unirea celor două destine, dar joacă și un rol decorativ, creează o atmosferă deosebită în timpul ritualului religios. Reprezintă într-un mod stilizat silueta mirilor, care sunt înconjurați de frumusețe și prosperitate.

Ceremonia căsătoriei, ca unul dintre cele mai importante momente din viața unui cuplu, nu duce lipsă de o încărcătură simbolică semnificativă în toate aspectele ce țin de organizarea și desfășurarea ei. Momentul religios este marcat de câteva elemente decorative cheie, bine definite, specifice fiecărei confesiuni, de care cuplurile sunt atașate prin tradiție și care exprimă aspirațiile celor doi soți pentru fericire, bunăstare, binecuvântare.

Lumânările de nuntă

Important de știut este faptul că, lumânările pentru nuntă sunt alese și plătite de nași, iar ca un aspect ce ține de detaliu, trebuie să conțină aceleași flori ca buchetul de mireasă (tendință mai nouă), pentru ca întregul eveniment să fie unitar, să exprime eleganță și să reflecte tema nunții voastre.

Lumânările de nuntă lungi (90-120 cm) din ceară naturală, grele, cu un aspect cromatic mai puțin plăcut (nuanță maro-galbui), dificil de purtat pe tot parcursul ceremoniei, au fost înlocuite de cele scurte (60-70 cm), din ceară albă, cu un aspect extrem de rafinat, elegant.

Lumânările de nuntă

Nunțile ultimilor ani tind să devină momente memorabile, declarații îndrăznețe ale personalității îndrăgostiților ce aleg să-și exprime iubirea în moduri unice, inconfundabile, care să impună evenimentul ca unul de neuitat. Astfel, clasica cromatică a lumânării de nuntă poate fi înlocuită prin alegerea unor culori care să exprime mai bine sentimentele mirilor, individualitatea celor doi, ori momentul calendaristic. Culoarea verde este perfectă pentru un eveniment programat primăvara și exprimă tinerețea, spontaneitatea, veselia. Albastrul indică spre loialitatea dintre cei doi îndrăgostiți, atribuie eleganță, configurând cromatic un eveniment de iarnă. În ton de albastru se poate opta pentru rafinatul serenity, în tendințele momentului. Echilibrul dintre o nuanță mai caldă și albastrul rece, sobru, vorbește despre pace, liniște, bunăstare. Reflectă, totodată, orientarea celor doi miri spre meditație, spre introspecție. Galbenul expune o personalitate plină de viață, entuziasm, creativitate și este potrivit pentru o ceremonie organizată toamna. În plin sezon de vară, roșul e o declarație a pasiunii unei firi, ce își exprimă intens și fără rezerve sentimentele.

Lumânările de nuntă

Așadar, aveți curajul de a părăsi linearitatea, conformismul, prin alegerea ca mod de expresie a iubirii voastre a unei culori care să potențeze personalitatea fiecăruia dintre voi.

Faptul că lumânările pentru nuntă sunt decorate cu flori proaspete simbolizează prosperitatea, abundența, bogăția în noua viață. Tocmai din perspectiva acestei valori simbolice a florilor naturale, recomandarea  echipei AGEO, este de a se opta în decorarea lumânărilor pentru nuntă, la flori naturale. Acestea vor reflecta: inocența, bucuria, afecțiunea, pasiunea, eleganța și de ce nu opulența, informații clare despre sentimentele și particularitățile cuplului. Sfatul nostru este acela de a nu alege la întâmplare florile pentru lumânări, pentru că pot exprima nonverbal un mesaj despre aspirațiile voastre.

O atenție deosebită trebuie acordată manierei în care sunt integrate lumânările în ansamblul conceptului dorit pentru întregul eveniment. Se va ține cont ca forma  și cromatica florilor alese să fie în armonie cu buchetul miresei, al nașei, al domnișoarelor de onoare. Aceste elemente decorative trebuie să respecte tema nunții, cromatica acesteia și să exprime prin unicitatea lor faptul că evenimentul vostru nu e doar unul dintre multele etichetate cu banal.

În concluzie, fie ca simbol al mitului românesc: tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, fie ca accesoriu estetic al evenimentului, lumânările de nuntă transced granițele temporale (prezente la nunți în diferite forme din cele mai vechi timpuri), dar și granițele ce țin de modă sau tendințe.

 


Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.