Cum să alegi rochia de mireasă potrivită

Cover-1.jpg?fit=1200%2C671&ssl=1

Fie că visezi la ea de când erai mică sau abia ai început să cauţi, rochia de mireasă este unul dintre cele mai importante elemente ale unei nunţi. De la modelul rochiei, până la tipurile de trenă, iată toate informaţiile de care ai nevoie pentru a şti cum să alegi rochia de mireasă potrivită pentru tine:

 

Modele de rochii de mireasă

Există cinci tipuri principale de rochii de mireasă: rochia de bal, rochia în formă de A, rochia sirenă, rochia tubulară şi rochia în stil Empire.

Poate cea mai romantică şi spectaculoasă rochie de mireasă, rochia de bal se defineşte printr-o fustă amplă şi voluminoasă şi un corset ce accentuează talia.

Rochia de bal

Aşa cum îi sugerează şi numele, modelul în formă de A este mai îngust în partea de sus şi mai larg în partea de jos. Acest model scoate în evidenţă bustul şi ascunde talia şi şoldurile.

Rochia în formă de A

Rochia de mireasă în formă de sirenă urmăreşte şi accentuează contururile corpului.

Rochia în formă de sirenă

Simplă şi elegantă, rochia de mireasă în formă tubulară îmbrăţişează uşor corpul şi creează impresia de alungire.

Rochia în formă tubulară

Rochia de mireasă în stil Empire accentuează bustul şi talia.

Rochia Empire

Pentru a şti cum să alegi rochia de mireasă potrivită, trebuie să mai iei în considerare şi tipul de decolteu.

 

Trena

Pentru un efect spectaculos, alege o rochie de mireasă cu trenă. Pentru varianta clasică, poţi alege dintre cinci modele: perie (cea mai scurtă, abia atinge pământul), court (cu o lungime de 30,5 cm), capelă (cu o lungime de 91,5 cm), catedrală (cu o lungime de aproximativ 180 cm) şi regală (cu o lungime de aproximativ 3 metri). Dacă vrei un efect special, poţi opta pentru o trenă watteau, care se prinde de umeri şi este detaşabilă.

Dacă eşti scundă, evită trenele lungi, precum cele capelă, catedrală sau regală şi optează pentru o trenă perie sau court. Combină rochia de mireasă cu pantofi cu toc înalt.

 

Forma corpului

Cel mai important aspect de care trebuie să ţii cont atunci când alegi rochia de mireasă este forma corpului.

Dacă ai un corp cu o formă uşor dreptunghiulară, fără forme accentuate sau o siluetă pară, cu şoldurile mai accentuate decât jumătatea superioară a corpului, specialiştii îţi recomandă rochiile de mireasă în formă de A, rochiile în stil Empire şi rochiile de bal.

Dacă ai un corp în formă de căpşună, cu jumătatea superioră mai accentuată decât jumătatea inferioră, ţi se potrivesc rochiile de bal şi cele în formă de sirenă.

Dacă ai un corp în formă de clepsidră, cu un echilibru armonios între jumătatea superioară şi cea inferioră, ţi se potrivesc cel mai bine rochia de bal, rochia în formă de sirenă şi rochia în formă tubulară.

Dacă ai o siluetă cu talia şi mijlocul mai proeminente, specialiştii îţi recomandă să alegi fie o rochie de bal, fie una în formă de A.

Photo credits: www.pinterest.com

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.