Limbajul trupului: 6 idei de impact pentru a căpăta credibilitate

11 octombrie 2016 de AGEO Biz0
BEO_0012-1.jpg?fit=1200%2C638&ssl=1

Ce impresie faci atunci când intri într-o cameră? Cum te percep clienţii şi colegii? Ce spun despre tine expresia feţei, ochii sau mâinile?

Indiferent cât de pregătit eşti, limbajul trupului joacă un rol extrem de important în modul în care te văd ceilalţi. Studiile arată că 55% din procesul de comunicare este realizat prin intermediul expresiilor faciale, gesturi şi postură, 38% prin tonul vocii şi numai 7% prin intermediul cuvintelor.

Iată 6 moduri în care poţi folosi limbajul trupului pentru a arăta încrezător şi pentru a câştiga încrederea interlocutorilor:

  1. Zâmbeşte. Un zâmbet sincer nu doar că îţi aduce un sentiment de bunăstare, dar te face să pari mai deschis, mai prietenos şi mai credibil. Nu încerca să forţezi zâmbetul, pentru că ceilalţi vor sesiza asta imediat. Dacă nu poţi zâmbi, adoptă o expresie mai relaxată şi priveşte-ţi în ochi interlocutorii.

  1. Manifestă-ţi autoritatea. Chiar dacă eşti prietenos, întotdeauna ar trebui să te comporţi ca şi cum deţii controlul discuţiei. Stai cu spatele drept şi foloseşte un ton normal, având grijă să nu ridici vocea la sfârşitul propoziţiei. Atunci când îţi exprimi opinia în legătură cu un subiect, începe propoziţia cu un ton scăzut, ridică vocea la mijloc şi revino la tonul iniţial la final.

  1. Fii abordabil. Dacă în mod normal tinzi să intimidezi oamenii, încearcă să fii mai prietenos. Evită privirile intense şi expresiile faciale fixe. Apleacă-te uşor înainte atunci când cineva vorbeşte cu tine, pentru a-i arăta că îi acorzi toată atenţia. Încearcă să nu stai cu mâinile la spate sau în buzunare.

  1. Elimină barierele. Elimină toate obiectele care formează o barieră între tine şi interlocutorul tău. Când cineva intră în biroul tău, ridică-te şi întinde-i mâna.

  1. Fii empatic. Acordă-le celorlalţi toată atenţia ta atunci când vorbesc cu tine. Nu te grăbi să termini propoziţiile interlocutorilor şi arată-le că le respecţi punctul de vedere.

  1. Controlează-ţi expresiile faciale. Fii tot timpul conştient de mesajele pe care le transmite chipul tău. Evită gesturile negative precum încruntarea sprâncenelor, grimasele sau zâmbetele ironice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.