Cum să fii mai productiv în 5 paşi simpli

12 septembrie 2016 de AGEO Biz0
Untitled-design-2-2.jpg?fit=700%2C450&ssl=1

Dacă nu ştii încotro mergi, orice drum te va duce acolo. Însă dacă îţi doreşti să fii productiv şi să ai succes, este bine să îţi stabileşti obiective clare.

Gândeşte-te la ceea ce vrei să obţii în viaţă, atât pe plan profesional, cât şi personal. Nu ştii cum să începi?Iată cum să fii mai productiv în 5 paşi:

Pasul 1. Fă o listă cu 100 de obiective şi visuri pe care vrei să le îndeplineşti în viaţă. După ce ai terminat lista, organizează obiectivele şi visurile în trei categorii: cele pentru care mai ai nevoie de calificări, cele pe care le poţi atinge imediat şi cele pentru care ai nevoie de timp.

Pasul 2. Organizează. Pentru fiecare obiectiv, notează care sunt abilităţile necesare pentru a-l îndeplini. După ce ai terminat lista, centralizează datele într-un tabel cu patru coloane: o coloană pentru abilităţile pe care trebuie să le capeţi, o coloană pentru cercetare (cărţi, cursuri, tot ce ai nevoie pentru a obţine abilităţile), o coloană pentru acţiune (paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a obţine abilităţile) şi o coloană pentru progres (cât de aproape eşti de atingerea obiectivelor). Citeşte lista în fiecare zi!

Pasul 3. Începe să bifezi obiective de pe listă. Începe cu obiectivele pe care le poţi îndeplini imediat. Acest lucru îţi va da încredere şi te va motiva să munceşti pentru a le atinge şi pe celelalte.

Pasul 4. Gândeşte-te la obiectivele pentru care ai nevoie de timp. Acestea sunt obiectivele pe care le poţi îndeplini dacă reduci timpul petrecut în activităţi inutile. Analizează-ţi programul şi vei putea observa cât de mult timp pierzi zilnic. Dedică-ţi acest timp pentru a-ţi îndeplini visurile.

Pasul 5. Nu uita că nu poţi planifica totul, aşa că lasă loc şi pentru spontaneitate!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.