Cum să devii o persoană mai carismatică

12 septembrie 2016 de AGEO Biz0
bigstock-Diverse-Business-Group-Meeting-2427426-1200x593.jpg

Carisma este un element extrem de important în domeniul business, oamenii de afaceri carismatici având mai multă influenţă asupra celorlalţi. Chiar dacă nu toată lumea s-a născut carismatică, există câteva trucuri care te pot ajuta să dobândeşti această calitate:

1. Gândeşte-te la lucruri plăcute. Creierul uman nu ştie diferenţa dintre imaginaţie şi realitate aşa că atunci când te gândeşti la ceva plăcut, muşchii corpului se relaxează iar tu pari mai sincer şi mai deschis. Mai mult decât atât, cei din jur îţi citesc expresia feţei în 17 milisecunde, astfel încât orice modificare este observată. Concentrarea atenţiei pe lucruri plăcute te va ajuta să îţi păstrezi expresia şi postura relaxate.

2. Transformă-te într-un bun ascultător. Dacă vrei să arăţi interlocutorului că îl asculţi, nu aştepta până termină de vorbit. Întrerupe-l şi pune-i întrebări.

3. Fii atent la strângerea de mână. O strângere de mână corectă te poate ajuta mai mult decât crezi. Stai la aceeaşi înălţime cu interlocutorul şi vei lăsa impresia unei persoane deschise şi prietenoase. Evită să ţii cealaltă mână în buzunar.

4. Alege cu grijă locul la masa de şedinţe. În general, când două persoane stau faţă în faţă la o masă, au tendinţa de a folosi propoziţii scurte şi un ton mai agresiv. Dacă vrei să eviţi confruntarea cu cineva, aşează-te într-un unghi de 90 de grade faţă de el. Când oamenii stau faţă în faţă tind să fie mai agresivi.

5. Fă oamenii să se simtă importanţi. Concentrează-ţi toată atenţia asupra persoanei cu care vorbeşti şi foloseşte limbajul trupului pentru a-i arăta că o asculţi.

6. Nu te compara cu ceilalţi. Atunci când te compari cu alţii, tinzi să devii critic la adresa propriei persoane. Acest lucru afectează modul în care te percep cei cu care intri în contact. Mai mult, comparaţia cu cei din jur îţi afectează gândirea analitică şi capacitatea de a rezolva probleme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.