Bunele maniere în afaceri: folosirea telefonului mobil

12 septembrie 2016 de AGEO Biz0
20160510_1720531-1.jpg?fit=1200%2C1061&ssl=1

Telefonul mobil a devenit un instrument de afaceri indispensabil, iar bunele maniere au un rol extrem de important în succesul afacerii tale. Iată cinci reguli de etichetă pe care ar trebui să le respecţi în conversaţiile cu clienţii şi partenerii de afaceri:

1. Nu telefona în public. Un restaurant sau un mijloc de transport în comun nu este locul potrivit pentru a purta o convorbire de afaceri. Foloseşte mai bine un birou.

2. Asigură-te că cealaltă persoană este disponibilă. Doar pentru că tu poţi purta o convorbire telefonică în acel moment nu înseamnă că şi interlocutorul are această posibilitate. Înainte de a te lansa în discuţie, întreabă-l dacă îţi poate acorda câteva minute. Dacă interlocutorul nu este disponibil lasă-l pe el să stabilească ora la care poţi reveni cu un telefon.

3. Atenţie la volumul vocii. Dacă nu te afli într-un spaţiu unde este zgomot, bunele maniere recomandă să nu ridici vocea. Un volum ridicat va fi perceput ca un semn de agresivitate.

4. Menţionează numele apelantului atunci când răspunzi la telefon. Surprinde-ţi interlocutorul şi spune-i pe nume atunci când răspunzi la telefon. În acest fel discuţia va începe într-o manieră mai relaxată.

5. Ai grijă la lungimea mesajului. Atunci când trebuie să laşi un mesaj, asigură-te că transmiţi doar aspectele esenţiale. Nimeni nu are timp să asculte multe detalii. Menţionează cine eşti şi motivul pentru care ai sunat, precum şi numărul de telefon la care poţi fi contactat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.