5 trucuri pentru a-ţi dezvolta abilităţile de comunicare

14 septembrie 2016 de AGEO Biz0
Fotolia_49229406_Subscription_Monthly_XL1.jpg?fit=1200%2C800&ssl=1

Comunicarea este totul. Atât în afaceri, cât şi în viaţa de zi cu zi. Dacă nu eşti un orator înnăscut, iată 5 trucuri prin care îţi poţi dezvolta abilităţile de comunicare:

1. Construieşte încredere. Unele persoane sunt înclinate să nu aibă încredere în necunoscuţi. Cea mai bună metodă de a construi o relaţie de încredere este să adopţi o atitudine profesionistă şi cordială.

2. Vorbeşte clar şi concis. Fă exerciţii de dicţie şi învaţă să vorbeşti cu un accent neutru. Fii atent la greşelile gramaticale şi încearcă să rămâi la subiect.

3. Învaţă să foloseşti tonul şi limbajul corpului. Evită posturile defensive şi inflexiunile negative ale vocii. Adoptă un limbaj al corpului deschis şi prietenos şi zâmbeşte.

4. Foloseşte întrebări deschise. Nu adresa doar întrebări la care se poate răspunde cu da sau nu. Foloseşte întrebări deschise, adresate pe un ton prietenos.

5. Nu presupune nimic. Niciodată. Nu presupune că ceilalţi gândesc la fel ca tine. Pentru o comunicare clară, asigură-te că înţelegi modul de gândire al celorlalţi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.