5 sfaturi pentru un proaspăt absolvent

14 septembrie 2016 de AGEO Biz0
Scholarship_for_people_with_epilepsy2-1-1200x608.jpg

Eşti proaspăt absolvent sau termini facultatea anul acesta? Te pregăteşti să îţi începi o carieră? Iată câteva sfaturi pentru a fi pregătit în noua etapă a vieţii tale:

1. Ia lucrurile pas cu pas. Nu trebuie să ai tot viitorul planificat. Este bine să îţi trasezi obiective pe termen lung şi obiective pentru următoarele 12 – 18 luni. Obiectivele pe termen lung te vor motiva, pe când cele pe termen scurt te vor forţa să munceşti pentru visele tale.

2. Mergi pe drumul tău. Dacă cineva te forţează să mergi pe un drum care nu-ţi place sau dacă destinaţia nu te motivează, atunci înseamnă că nu este drumul tău. Descoperă ce îţi place şi acţionează în acea direcţie.

3. Acceptă eşecul. Nu te bloca şi nu renunţa atunci când lucrurile nu merg aşa cum te-ai aşteptat. Fiecare eşec este o lecţie. Învaţă ce este de învăţat şi mergi mai departe. Nu pierde timpul cu regrete. Mai degrabă foloseşte-ţi energia pentru a încerca din nou.

4. Aminteşte-ţi că nu vei rămâne acolo unde ai început. Niciun absolvent nu îşi încheie cariera la primul loc de muncă, aşa că nu aştepta să apară peste noapte locul de muncă ideal. Acceptă un job care să îţi placă şi să te motiveze şi încearcă să înveţi cât de multe poţi.

5. Relaxează-te. Multe dintre grijile noastre sunt exagerate. Relaxează-te şi nu-ţi fie frică să experimentezi lucruri noi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.