Ce alegem la nuntă: formaţie sau DJ?

31 iulie 2018 de AGEO Weddings0
13680726_152691818486131_6168193205439464840_n.jpg?fit=960%2C638

Muzica exprimă și trezește sentimente. Vibe-ul creat își va pune amprenta pe întregul eveniment, senzația va fi unică, orele petrecute împreună vor fi de neuitat. Bucuria și buna dispoziție generată de muzică relaxează, aduce fericire, unește. Indiferent de vârstă, muzica generează trăiri, antrenează, ridică de pe scaune, îndepărtează apatia, definește momente de viață ca memorabile.

Reușita unui eveniment, strălucirea lui depinde de muzica aleasă. Oricât de bine ar fi organizată petrecerea, oricât de inspirat moderatorul, muzica va garanta buna dispoziție a invitaților și va oferi o notă personală evenimentului.

Există o vastă ofertă în materie de muzică destinată petrecerilor de toate tipurile și de aceea trebuie să fim foarte inspirați în alegerea celor ce ne vor garanta buna dispoziție, atmosfera generală a evenimentului. Așadar, muzică live sau DJ (muzică furnizată de DJ)?

Formația muzicală reprezintă o variantă de nerefuzat în asigurarea antrenului  și prezintă numeroase avantaje, esențiale după părerea multor organizatori de evenimente. Liderul formației, un showman prin definiție, evaluează profilul invitaților și își va pune la bataie toate abilitățile pentru a impulsiona atmosfera. Interpretul este implicat, efervescent, provocând mereu invitații la dans și adaptează repertoriul pe atmosfera din sală și în funcție de cerințele publicului.

Melodiile cântate live au o emoție aparte, conferă o identitate specială evenimentului. Soliștii sunt  permanent în mijlocul invitaților, iar această interacțiune întreține atmosfera încinsă, dinamică. Solistul poate crea prin sensibilitatea față de diferitele momente ale evenimentului o stare aparte  prin introducerea unei piese de o factură specială, dinamică sau lentă.

Dansul mirilor

Reversul tuturor avantajelor alegerii muzicii live este aproape nesemnificativ față de amprenta minunată, personală pe care o asigură evenimentului: prețul mai mare decât pentru contractarea unui DJ, meniuri pentru formație, pauzele mai mari ce trebuie acoperite cu muzică înregistrată, oboseala membrilor formației care se instaurează spre sfârșitul  petrecerii.

Dacă punctul forte al formației este interacțiunea cu sala, prin menținerea cantactului direct, personal cu invitații, DJ-ul poate oferi orice stil de muzică astfel încât va satisface toate așteptările, iar muzica redată nu este niciodată falsă, nu sună fără vlagă sau obosit. DJ-ul poate avea în play list absolut toate genurile muzicale și posibilitatea de a insera melodiile preferate oricât de în pripă ar veni solicitarea pentru un stil sau altul (funk, pop, disco, rock, clasic). Învățarea unei piese străine este un efort suplimentar pentru formație, însă DJ-ul rezolvă cu ușurință această problemă. DJ-ul poate asigura momentul karaoke.

La evenimentele atât de importante din viața unui cuplu (și nu numai) trebuie să fie totul perfect din prima. Așadar, este foarte important, indiferent dacă optezi pentru muzică live sau redată de un DJ, să alegi cel mai bine pentru reușita petrecerii.

Ca evenimentul tău să fie unic, magic, unul care să nu poată fi uitat prea repede, AGEO îţi recomandă:

  • Înainte de a contracta ascultă live orchestra, formația (majoritatea CD-urilor sunt făcute în studiouri);
  • Să te asiguri că artiștii acoperă o gamă variată de stiluri și genuri muzicale pe care să le redea alternativ, pentru a mulțumi toate gusturile;
  • Verifică listele cu repertoriul pentru a le adăuga pe cele pe care doreşti neapărat să le incluzi;
  • Trupa live trebuie să fie bine închegată, membrii să fi prestat împreună de ceva vreme;
  • Comunică din timp formației sau DJ-ului tema nunții;
  • Verifică dacă au sonorizare bună;
  • Artiștii, inclusiv DJ-ul să fie persoane comunicative, cu personalitate plăcută, dispuși să vină în intâmpinarea oricăror schimbări;
  • Se poate opta pentru ambele variante de asigurare a muzicii live până la miezul nopţii, iar spre dimineață atmosfera să fie întreținută de către un DJ;
  • În ambele cazuri încheie contracte ferme înainte de eveniment, în care să fie specificate foarte clar: data, ora, programul, numărul și durata pauzelor, playlist-ul etc.
Photo credits: Lili Stan, Angela Puraci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.